Hřeby do brodících bot

Hřeby do brodících bot

Hřeb v podrážce ano, nebo snad raději ne.

Koupíš si brodící boty v rybářském obchodě pro kapraře, protože navštívit kamenný  muškařský obchod v ČR je pro většinu muškařů nereálné. V prodejně pro kapraře, kdy mají muškařský koutek ti prodavač řekne, že je úplně jedno jestli máš na podrážce gumu nebo filc, tak si pořídíš tu lepší (dražší) variantu – gumu a vyrazíš na ryby. Vybereš si lokalitu Ohře, Otavu atd. oblékneš se vybereš si místo pro lov, což je většinou na druhém břehu a protože máš nové brodící boty s nadšením vyrazíš do proudící řeky, když přežiješ prvních 5 m jízdy po kamenech zjistíš, že bruslení jsi ještě nezapomněl, jestli bruslit neumíš, tak snad umíš plavat jinak máš problém. Noste chlapci opasek líp se plave ke břehu.

Večer sedneš k internetu najdeš co máš dělat a jedna z variant je koupit si hřeby do podrážky, nebo jiný boty s podrážkou filc. Vybereš si levnější variantu a zajdeš do obchodu, kde jsi boty koupil. Nejprve se dozvíš proč s botama chodíš do vody a potom se dozvíš, že pro hřeby musíš do prodejny domácích potřeb, protože o hřebech do brodících bot nikdy neslyšel. Sedneš zase k internetu a koupíš na e-shopu hřeby do podrážky na webu je máme všichni…. Většina velkých výrobců prodává svoje hřeby, tak bych vybíral od stejné firmy co máš boty, když máš jinou značku kup si šrouby s tvrdou špičkou, protože ti déle vydrží. Návod na umístění šroubů do podrážky je většinou v balení. Výrobci bot u gumových podrážek dělají místo na přesné umístění šroubů, tak návod ani nepotřebuješ. 

Našroubuješ šrouby do podrážky a vyrazíš na ryby. Po kamenech chodíš s větší jistotou, ale chytáš málo ryb a když něco chytíš, tak daleko od sebe, nebo v momentě, kdy dlouho stojíš na stejném místě. Potom narazíš na blog, kde budou tvrdit že šrouby v botách plaší ryby…. No možná jo možná ne. Ještě jedna rada pro šroubaře, nechoď v botách, kde máš šrouby po dlaždicích a podlahách ze dřeva – restaurace, hotely atd. Možná ti to projde, ale budeš hodně slyšet i když půjdeš opatrně a hlavně tam budou mít od tebe škrábance, který vyčistit fakt nejdou. V lepším případě se tě bude obsluha bát a nic neřekne, no a horším případě dostaneš parádní pokutu.

 

Fotogalerie - Hřeby do brodících bot

 | nemecka-auta.cz