Jezero Medard 2024 - pokus o štiku +1m

Medard březen 2024

Už od loňského podzimu se snažím chytit štiku na muškařský prut, která bude měřit přes jeden metr, stačí 101 cm a bude splněno. První pokus jsem měl v říjnu na Rujáně, kde se cíl nepodařilo splnit největší štika měla okolo 80 cm.

Druhý pokus byl v březnu na soukromém revíru - jezero Medard, které je vyhlášené na lov trofejních štik. Šance je veliká, tak uvidíme jaká bude realita.

První den lovu – chytám ze břehu na AFTMA 9 prut je od Vision - MERISUOLA PREDATOR je to velice dobrý prut na lov štik a naviják je také od Vision - predátor, ten už tak dobrý není, je k prutu moc těžký a brzda je brutálně předimenzovaná, už při základním nastavení navijáku se špatně manipuluje se šňůrou. Naviják se spíše hodí na lov ryb v tropických mořích, nebo na lov halibutů a velkých tresek. Šňůra je také od Vision a je fakt dobrá k prutu se hodí a velké streamery odhazuje velice dobře. Od 8 hodin do 11 hodin a prochytání 500 m pobřežní vody jsem rybu neviděl a neměl ani záběr. Odpoledne jsem chytal od 17 do 20 hodin a nechytil jsem vůbec nic. Odpoledne jsem vyměnil místo a chytal na straně přístavu u Svatavy.

Druhý den lovu jsem byl u vody jen dopoledne protože začal fučet vítr a ten znemožnil rybolov úplně. Ráno jsem šel na stejné místo jako první den, ale zase čistá nula tři hodiny lovu a vůbec nic, ani za streamerem nepřijela, jak to často štiky dělají prostě mrtvá voda. Za tři dny lovu ze břehu jsem nezavadil o rybu. Poslední den jsem byl nucen nasadit lov u belly boatu a po třech hodinách hledání se povedla štika okolo 60 cm.  

Celé hodnocení mého pokusu chytit metrovou štiku byla opravdová katastrofa. Jezero je pro muškaře těžké na chytání ze břehu. Vítr fouká opravdu často a většinou tak, že chytání je téměř nemožné. Na jezeře se téměř nedá nikde brodit, protože je hned u břehu velká hloubka.

Doporučení k lovu štik

Jestli chcete na jezeře Medard chytat je lepší si přivést belly boat s padákem. Co se týká streamerů, tak moc radit nemohu svoji jedinou letošní štiku jsem chytil na hnědého streamera. Jezero je obrovské a ryby nejsou všude dobrá místa jsou okolo Svatavy, ale štiky se hledají opravdu špatně. Doufám že letošní rok to bude jenom lepší. V dubnu plánuji ještě jeden pokus na štiku 1m+.

 

Fotogalerie - Jezero Medard 2024 - pokus o štiku +1m

 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz