SLOVINSKO SOČA

Zahraniční výprava SLOVINSKO SOČA KOBARID

http://https://www.ribiska-druzina-tolmin.si/reke/soca/

HLAVNÍ CÍL VÝPRAVY – PSTRUH MRAMOROVÝ

Na evropské úrovni tento druh ubývá, a to především v důsledku pokračující destrukce a fragmentace jeho stanovišť a křížením s dalším lososovitým druhem, pstruhem obecným. Z těchto důvodů byl pstruh mramorový zařazen na červený seznam ohrožených druhů sestavený Mezinárodní unií pro ochranu přírody (IUCN).

Naše každoroční pravidelná podzimní cesta do Slovinska letos to bylo na přelomu září a října. Bylo krásné počasí a šance chytit naši rybu byla velká.

První den bylo krásné ráno nebe bez mraků a nic nenaznačovalo, že bude nějaký problém. Po snídani v našem oblíbeném penzionu vyrážíme k vodě. K našemu velkému překvapení byla řeka jako kafe s mlékem chytat ryby nebylo možné. Řeka byla na nízkém stavu vody a pršet nemá za našeho pobytu vůbec. Kontrola telefonů, předpovědí a pořád žádné vysvětlení. Jedeme zpět do penzionu, že vypijeme všechno dnes a bude pěknej den a najednou vidíme důvod zakalení řeky. Uprostřed řeky stojí dva bagry a naplno se věnují své činnosti. Byl to pro nás velký šok v penzionu při zakoupení povolenky žádné upozornění.

Po poradě jsme se dohodli že budeme čekat na svoji šanci i bagrista musí jít domu nebo na oběd!!! Naše šance přišla a pstruha jsme chytli oba v okně 3 hodin kdy voda byla čistá. Především ten Christianovo byl nádherný.

UBYTOVÁNÍ – seženete bez velkých problémů je velice kvalitní

RYBAŘENÍ – důležité než vyjedete prověřit počasí, když začne pršet může se Vám stát, že pojedete domů bez možnosti chytat. Chytání je to pro zkušené muškaře, jestli jste začátečním je lepší volba Sava.

MUŠKY – chytáme na přírodní vzory mušek. Na Soče platí když nemáš CDC v tom správném odstínu nechytíš nic. Tohle je naše tajná zbraň 

https://www.youtube.com/watch?v=nEFm1gze0jY

POVOLENKY K LOVU – platí se okolo 40,- Euro za den a povolenky Vám prodají v každém hotelu, kterých je všude dost, nebo si povolenky koupíte na webu 

 

Fotogalerie - SLOVINSKO SOČA

SOČA | nemecka-auta.cz
SOČA | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz
 | nemecka-auta.cz